Pike Masters 2014.

tand-pr-clanak

MEDUSI NA RIBIČIJI

Na samo dvadesetak km zapadno od središta metropole, na jezeru Orešje, ove subote održan je špinerski kup. Sa ciljem promocije voda, brendova i maloprodaje, prijavljenih 19 ekipa sa po 2 člana ribolovaca, guštali su pecati iz čamaca. Naši su se pecaroši otisnuli u 9,00h ujutro, zauzeli pozicije na idiličnoj mirnoj vodi, udahnuli opojan miris raslinja i započeli natjecanje. Vrijeme je pogodovalo gostima i izletnicima no za ribolovce su povoljni uvjeti otpočeli tek u poslijepodnevnim satima kad je skupina oblaka nadvila nebo, a vjetar namreškao površinu jezera.

Jezero Orešje nam se odmah dopalo: bistro i plitko, prepuno malih sprudova i uvalica, s lopočima koji ostavljaju dojam bajkovitog…

Tih 39 ha vodene površine stanište je somova, štuka, amura,… a ŠRD “Sloga” je 2013. godine uvelo režim “uhvati i pusti” sa ciljem kontrole izlova, odnosno očuvanja štuka i somova. Uz jezero su postavljene klupice s natkritim stolovima, uređen je i dom Orešje, a šetači i biciklisti mogu nesmetano obići cijelo jezero.

pike-masters1 pike-masters5 pike-masters8 pike-masters7 pike-masters6 pike-masters3 pike-masters2 pike-masters4

 Velika zahvala g. Danielu Vignjeviću,  http://dalien-fishing.com/

Ovaj kup je ujedno bio i prvi varaličarski kup u Hrvatskoj na kojem se vaganje riba obavilo na završetku natjecanja tako da su svi natjecatelji pobjedničku štuku i vaganje vidjeli uživo.

Evo i nagrađenih:

1. H&S team (Silvio Šimunčić i Mirko Hanžeković) – štuka 2,71kg

2. Double Tree by Hilton Zagreb team (Alan Čuprilić i Ratko Šimunčić) – štuka 0,71 kg

3. Spin Špirit (Velimir Mraković i Marko Bačura) – štuka 38 cm

4. VSP Power Pro team (Igor Pavičić i Zlatko Ranogajec – Oktalz) – štuka 34 cm

Nagrađen je i najmađi natjecatelj – desetogodišnji Tin Škarec iz teama Prekrižanci, koji je položio svoj ispit izdržljivosti – cjelodnevnog pecanja na suncu. Na kupu su nam se pridružile i dvije ekipe iz Ljubljane i jedna iz Beograda.

Nagrade su bile odlične: Okuma/Savage Gear štapovi i role.

I, naravno – kao i svugdje i u ribičiji postoji strast: team iz PK Zelenog Kadra prevrnula se iz kajaka, a Ruda i Mirek iz teama CT Snag Masters probušili su svoj gumenjak na sredini natjecanja. No, to ih nije smelo.

Nastavili su ribolov s obale.

U ugodnom razgovoru sa Stjepanom i Jasnom, vlasnicima Trgovine “T@T – ribolov-lov” (jednog od najstarijih lanaca maloprodajnih trgovina ribolovne i lovne opreme u Hrvatskoj) i generalnim sponzorima natjecanja, Perom, predsjednikom ŠRD “Sloga” te Danijelom, ribičkim novinarom i konzultantom za Okuma opremu, saznali smo o ribolovu taman toliko da se u našem poslovnom prostoru odmah jutros počeo tražiti po kalendaru slobodan termin za organizirati poslovno pecanje u amaterskoj ribičiji s naglaskom na žensku ekipu. Zašto je tome tako?

Jer, boraviti u prirodi kraj jezera, družiti se s divnim ljudima i odmaknuti od svakodnevnog stresa možemo na više destinacija nadomak metropoli. Ali, sjetili smo se one kineske: “Dajte čovjeku ribu; Nahranili ste ga za jedan dan. Naučite ga loviti ribu; Nahranili ste ga za cijeli život.”