PR: Sajam nautike – Trapula

trapula

Šetajući paviljonom 11A na ovogodišnjem zagrebačkome Sajmu nautike, među impozantnim se motorima, jahtama i jahticama ukazao jedan sasvim druželjubivi štand, s još više druželjubivim domaćinom iz Marine kraj Trogira. Radi se, naime, o gospodinu Zdenku Jokasu koji je odlučio usavršiti lov vršama i koji danas s ponosom kaže da je „uspio dobiti ono što bi svatko poželio imati u svojoj brodici, jedrilici, jahti.„ – više na www.trapula.hr

Zato nas ne čudi što je dobio mnoga priznanja, pohvalnice, zlatnu medalju i plaketu Hrvatske gospodarske komore koja potvrđuje da je ovaj vrhunski izum najbolja inovacija splitsko-dalmatinske županije 2005. godine.

trapula-kolekcija

No, tu priča nije stala. Uz mnogo truda, gospodin Jokas uspio je svoj patent plasirati na talijansko i slovensko tržište, obići tridesetak sajmova i osmisliti još jedan način kako zainteresirati prolaznike za svoj štand – novčićima koji su u svijetu poznati kao souvenir-coint, a koji zadnje dvije godine prate ove divne trapule svuda po svijetu, promovirajući najljepše dalmatinske gradove.

Ono što nam se najviše svidjelo kod našega domaćina svakako je bila priča o suradnji sa Zajednicom Susret (nevladina organizacija za prevenciju i tretman ovisnosti o drogama, alkoholu i drugim psihoaktivnim sredstvima), čiji „stanari“ upravo proizvodeći vrše ispunjavaju dane i rehabilitiraju se. Njihovu priču o povezanosti trapule g. Jokasa i trapule svijeta droge iz koje su izašli, možete pogledati u dokumentarnoj emisiji HRT-a.

Za sve koji nisu bili na ovogodišnjem nautičkome sajmu ili, pak, nisu imali tu sreću kao mi da upoznaju gospodina Zdenka, svakako preporučamo: zavirite na njegovu internetsku stranicu (www.trapula.hr), a odvede li vas put prema Trogiru, ne zaboravite da u Marini uvijek možete svratiti kod najljubaznijeg domaćina i okušati se u čarima vršarenja!