Sajmovi: Zagreb – proljeće 2014.

Ove smo godine, kao i obično, nastavili vrlo aktivnim korakom. Zaželjeli smo zaviriti u svijet sajmova koji se održavaju u Zagrebu, a kada smo krenuli, gotovo da nismo mogli stati. Započeli smo s već spomenutim sajmom nautike , maštajući o vlastitom brodiću, prošli sajam zavarivanja i antikorozivne zaštite2, maštajući o vlastitom brodiću, prošli sajam zavarivanja gastronomskom, tradicijskom i obrtničkom tonu u Areni, Boćarskom domu, na Velesajmu, Bundeku i glavnom zagrebačkom trgu.

Što smo sve vidjeli? Od tradicionalnih dječjih igračaka, unikatnog nakita načinjenog od svih materijala koji bi vam mogli pasti na pamet (čak i ljuski nojeva jaja); štrikanih i heklanih ukrasa, od proizvoda tkalačkoga stana, prekrasnih slika akademskih umjetnika, jedinstvenih šivanih modnih detalja i odjevnih predmeta za sve uzraste, do neobičnih šarenih buketa od papira, prekrasnih svadbenih ukrasa, ogromnih lutaka i šalica od tkanine, kreativnih poklon-paketića, mirisnih sapuna, škrinjica bez ijednog čavlića…

No, u moru podražaja za osjetilo vida, ogladnili smo kod cipela, gitara i ostalih fantastičnih izuma za čokoljupce i pošli utažiti nepce na odjelu hrane i pića. Tamo je, pak, bilo još živopisnije. Ljubičasti proizvodi aronije, smećkaste nijanse orahovca i meda, ružičasta i crvena boja vina od grožđa, vina i likera spravljenih od kupina i višanja, zelenih proizvoda konoplje: kozmetika, liker,  keksi, čaj, ulje; sve nijanse žute boje u sirevima iz svih krajeva Hrvatske. Saznali smo da postoji liker od rogača, čokoladni balzam za usne, sapun s visokim postotkom magarećeg mlijeka, medni ocat, kozmetički proizvodi od okre – bamije kojoj se, prema priči, divila i Kleopatra, upoznali se s indijskim restoranima i turskim delicijama, probali smo kupinov džem, ljute kekse s čokoladom, naišli na slavonske kobasice, a onda je radni dan bio gotov i pošli smo za mirisom kulena, kobasica od divljači i ostalih sušenih mesnih proizvoda.