Slatki gušti

Krizevci

Od 26.5. do 4.6. ove godine na Zrinjevcu se održao festival Slatki gušti na kojem se našla poslastica za svakog sladokusca. To nas nije začudilo jer se na ovom tradicijskom događanju okupljaju najbolji domaći slastičari, čiji vizualni dojam izloženih štandova dodatno primamljuje i potvrđuje reputaciju domaćina. Posjetitelji su mogli kušati i inozemne slastice, a kasnije se okrijepiti desertnim vinima.

Šaroliku sliku zaokruženu zrinjevačkim zelenilom upotpunio je zabavni program koji se odvijao kroz cijeli festivalski period: kulinarska natjecanja, razne radionice i koncerti džeza u večernjim terminima, stoga ne čudi dobra vibracija koja je privukla brojne goste. Oni su, osim opuštenoj atmosferi, mogli pridonijeti i humanitarnoj akciji za štićenike doma sv. Franje u Vugrovcu. Upravo zbog cijele priče festival je još lani dobio podršku Grada Zagreba i Turističke zajednice grada Zagreba.

Nas je, pak, najviše zaokupio jedan ljubičasti štand križevačke čokolaterije „Hedona“. Osnovala ju je 2013. godine Udruga invalida Križevci kroz projekt “Chocolateria Cris”. Kako kažu, socijalna su tvrtka u kojoj većinu zaposlenika čine osobe s invaliditetom pa je rad koncipiran na način da se svatko od njih može razvijati na osobnoj razini, potom kao radnik i na kraju pridonijeti poslovanju Hedone. Bilo je lijepo doznati da dobit koju ostvaruju – reinvestiraju u razvoj kompetencija zaposlenika, u nova radna mjesta i u tehnološki dio cijele priče.

Medusovce je zaintrigirao i vizualni identitet proizvoda. Primjerice, čokolada s motivom Križevaca na omotu, što je odličan poklon za mnoge prigode, budući da su u mogućnosti napraviti personalizirana pakiranja s motivima po Vašoj želji na omotu. Osim toga, zabavili smo se čitajući imena pralina: Pegate, Anita, Sunshine, Meli, kao i čokolada: Goddess, Grety, Lady… S obzirom na to da svoje iznimno fine slastice proizvode prema najvišim standardima i načelu HACCP-a, nije ni čudo što su ponosni na svoj rad. Medusovci se nadaju kako će i drugi prepoznati ovu mladu, ali poduzetnu, srdačnu, socijalnu tvrtku i podržati je kako bi nastavila uspješno rasti.